Bel ons

Mail ons

Wat wij doen

De kruidenier

Elke klant krijgt van ons – in functie van de gezinsgrootte – elke maand een budget om gratis te komen winkelen. 

In onze winkel DE KRUIDENIER kunnen zij elke week terecht voor :  

  • een gevarieerd aanbod aan voeding, niet alleen droge voeding, maar ook groenten, fruit, frigo- en diepvrieswaren
  • een groot gamma aan verzorgings- en onderhoudsproducten
  • een basisaanbod speelgoed en schoolgerief

Voor onze klanten die zich moeilijk kunnen verplaatsen brengen wij een voedselpakket aan huis. Op vraag van het Sociaal Huis maken we ook noodpakketten voor dringende situaties.

't Winkeltje

In de winkel vind je kleding voor kinderen vanaf 7 jaar en voor volwassenen, alsook huisraad, schoenen, (hand)tassen, linnengoed, …. Alhoewel tweedehands, zijn de goederen in perfecte staat , soms ook nieuw.

De winkel is wekelijks open. Voor de concrete datums, zie Openingstijden.

De tijdelijke bewoners van het asielcentrum De Bark kunnen ook in de winkel terecht voor kleding.

De “themaverkoop” vult het vast aanbod van de winkel aan: schoolgerief, speelgoed, sportgerief, carnavalskleren…

De producten van de winkel zijn niet gratis. Ze worden aangeboden tegen een eerder symbolische prijs omdat we overbescherming willen vermijden en om een zo normaal mogelijk winkelgevoel te creëren. Dit verhoogt het zelfwaardegevoel en zet aan om de gekochte goederen zuinig en zorgzaam aan te wenden.

Mammies

De Mammies ondersteunen jonge kinderen tot 7 jaar uit kwetsbare gezinnen.

Verwijzende instanties zijn het Sociaal Huis, Kind en Gezin, de huisarts en het ziekenhuis.

Elk seizoen maken we volledige kledingpakketten voor baby’s en voor kinderen tot 7 jaar. De kledingpakketten kunnen afgehaald worden elke woensdag en elke 1ste zaterdag van de maand. Voor meer info zie pagina contact.

Één volledig seizoenspakket kost 1 euro.

De Mammies delen ook geboortepakketten uit aan pasgeboren baby’s, evenals luiers en verzorgingsproducten.

Onthaal

Een glimlach… een luisterend oor… vaak een wereld van verschil.

Onthaalmedewerkers zorgen tijdens de openingsuren voor persoonlijk contact.
Even belangrijk als materiële hulp is immers aandacht voor de mens achter het verhaal: luisteren, een hart onder de riem steken, concrete tips geven of verwijzen naar professionele instanties.
Onthaalmedewerkers trachten mensen aan te moedigen, te versterken, hun eigenwaarde en zelfredzaamheid te vergroten, sociale uitsluiting te voorkomen, en dit met veel respect en waardering.

Joepie jarig

De verjaardag van een kind mag niet ongemerkt voorbijgaan omwille van mindere financiële mogelijkheden van het gezin.

Voor de ouders die dat wensen bieden wij ondersteuning aan om voor hun kind een verjaardagsfeestje te organiseren voor de vriendjes van de klas.

Bedoeling is om deze kinderen te behoeden voor vroegtijdige uitsluiting.

De ondersteuning bestaat uit een klastraktatie, een feestbox (uitnodigingskaartjes, ballonnen, drankjes, bordjes, snoepzakjes…), een geschenk voor de jarige, een heuse verjaardagstaart, eventueel een workshop, … noem maar op!

GROEI!

Wij helpen kinderen en studenten tussen 6 en 18 jaar die omwille van welke reden en context dan ook geen of weinig gerichte hulp en ondersteuning ervaren bij het leren. Wij werken daarbij nauw samen met het basis- en secundair onderwijs.

Wij geloven sterk in kleinschaligheid en 1 op 1-gesprekken en betrekken ook de ouders van de kinderen bij onze werking. Wij ondersteunen zo de kinderen om te groeien tot de beste versie van zichzelf.

Sorteren goederen

Een belangrijke activiteit achter de schermen is het sorteren van de ingezamelde goederen. Dit gebeurt gedurende vier voormiddagen in de week.

De sorteerders selecteren spullen die de klanten het meest kunnen gebruiken of waarnaar ze vragen via de winkelmedewerkers.

Er is vooral nood aan verzorgde kleding voor alle leeftijden en culturen, schoenen, huisraad, beddengoed, handdoeken, luiers en speelgoed.

De geselecteerde goederen worden aangeboden in de winkel of bij de Mammies.

Niet bruikbare goederen worden overgenomen door de kringloopwinkel tegen een vergoeding. Dit is een belangrijke bron van inkomsten en wordt aangewend voor de aankoop van voeding, verzorgings- en onderhoudsproducten.